Homeopaat Breda

Marc Kemink

U bevindt zich hier: Home > Homeopathie

Hoe werkt homeopathie bij Marc in Breda?

Klassieke homeopathie is er op uit de kern van je klacht aan te pakken. En die kern heeft altijd te maken met het uit balans zijn van je eigen mogelijkheden tot genezing. We richten ons op het geheel en niet alleen op de (lokale) klacht alleen.

De klassiek homeopaat geeft je na uitvoerige analyse een medicijn op maat: passende bij jouw klacht en jou als uniek mens. Het doel is om het genezingsproces van binnenuit weer op gang te brengen of te intensiveren, zodat het lichaam weer zelf in staat zal zijn u klacht te genezen, de schade te beperken of het verslechteringproces te stoppen.

Herstellen van natuurlijke balans en het genezen van binnenuit
Veel mensen vinden homeopathische geneesmiddelen heel prettig en hebben baat bij deze geneeswijze . De klassiek homeopathie kent enkele belangrijke principes

Similia Wet: het gelijkende geneest
Klassieke homeopathie werkt met bijna alle producten van de natuur: dieren, planten, mineralen en zelfs ziekten. Denk hierbij aan honingbijen (apis), valkruid (arnica), goud (Aurum) en kanker (Carcinosinum). Deze worden getest op gezonde mensen. En de (niet blijvende) symptomen die deze testpersonen laten zien bij het innemen van een bepaalde middel, worden gebruikt bij zieke mensen met een vergelijkbaar symptomenbeeld.

Met andere woorden: ‘het gelijkende geneest’. We zoeken steeds naar de meest passende middelen bij het klachtenbeeld van de patiënt. Hierbij gaat het om een combinatie van zowel fysieke, emotionele als mentale symptomen (ook wel ‘holistische aanpak’ genoemd).

Potentieren en verdunnen
Alle producten/ stoffen uit de natuur hebben een bepaalde mate van geneeskrachtige werking. Bij de ene stof is die prominent aanwezig, bij de andere zit deze meer verborgen. Daarnaast zijn bepaalde stoffen giftig bij inname van de pure stof (denk bijvoorbeeld aan arsenicum).

We willen bij de klassieke homeopathie dus enerzijds de geneeskrachtige werking van de stof meer op de voorgrond krijgen en krachtiger laten werken en anderszijds willen we de giftige werking wegnemen. Hierbij maken we gebruik van de principes van ‘potentieren’ en ‘verdunnen’.

Homeopaat Breda stimuleert jouw zelfhelend vermogen
Met deze twee-principe wet werkt een homeopaat aan het stimuleren van jouw zelfhelend vermogen van binnenuit. Met behulp van de meest passende stof en de juiste potentie wordt het lichaam geprikkeld zichzelf weer tot genezing aan te zetten.

Let goed op: Homeopathie kan niet alles genezen; dat kan geen enkele geneeskundige aanpak. Het kan heel goed zijn dat je homeopaat je adviseert de behandeling aan te vullen met bijvoorbeeld fysiotherapie, meditatie, een psycholoog of reguliere geneeskunde.

Inmiddels zit ik al weer heel wat jaren in het vak en heb ik een eigen stijl ontwikkelt, die persoonlijk is, betrokken en gericht op de kern en het achterliggende proces van uw specifieke vraag of klacht omvat en de vorm heeft van een weg. Een bezinningstocht.

Met welke klachten ga je naar de homeopaat?

Klassieke homeopathie is een diepwerkende geneeswijze voor klachten op fysiek, emotioneel en mentaal niveau, zowel acute als chronische klachten. Hieronder enkele voorbeelden:

Psychisch
Angsten, fobieën, trauma’s, verdriet, boosheid, rouwverwerking, verlegenheid,  pesten, gedragsproblemen, eetproblemen, depressie, concentratieproblemen; leer/leesproblemen, stress/burn-out

Lichamelijk (chronisch)
Hoofdpijn, migraine, duizeligheid, slapeloosheid, (chronische) vermoeidheid, huidproblemen (eczeem, psoriasis), gewrichtsklachten, reuma & artrose, rugklachten, darmklachten, terugkerende verkoudheden, luchtwegproblemen, COPD, astma, allergieën (bijv. hooikoorts), menstruatieklachten, overgangsklachten

Lichamelijk (acuut)
Griep, koorts, acute ontstekingen (oor/keel/blaas/gewricht/...), ongevallen, pijn, diarree, acute buikklachten, zwangerschap en bevalling

Neem contact op
Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel of mail mij naar homeopathie praktijk Homeopaat Breda ter attentie van Marc Kemink.

Over mij

Inmiddels zit ik al weer heel wat jaren in het vak en heb ik een eigen stijl ontwikkelt, die persoonlijk is, betrokken en de vorm heeft van een weg.
Een bezinningstocht.
Marc Kemink

Neem contact op

Heb je een vraag? Wil je meer weten over mijn werkwijze?

Bel met mijn praktijkassistent op 076 760 2891

Of vul het contactformulier in.